Kérdése van? Hívjon minket! +36307136665

Hűtés

Hűtés

A klímaváltozásra nem kell tovább várni, bizony itt kopogtat az ajtónkon. A nyarak egyre melegebbek, forróbbak lesznek, a kánikula pedig egyre nehezebben viselhető. Ráadásul a nagy beton- és kőfelületek között egyre kevésbé tudunk hová menekülni. Mindeközben a kellemetlen forróság megviseli egészségünket, hatással van a mindennapokban nyújtott teljesítményünkre és képes megzavarni nyugodt pihenésünket is. A levegő hűtésével, a klímák és mobil klímák használatával elviselhetővé tehetjük a legnagyobb kánikulát is, és megőrizhetjük egészségünket és teljesítőképességünket.

________________________________________
Hűtés a mindennapokban

Az, hogy megfelelő és elviselhető hőmérsékletben töltsük időnk legnagyobb részét, hogy ki tudjuk pihenni a napi fáradalmainkat, és legyen erőnk, energiánk dolgozni, ellátni családunkat, gyermekeinket, mind-mind létfontosságú feladat. A hőség nem csupán enerválttá teszi az embereket, de komoly veszélyt jelenthet az egészségünkre is, kiváltképp az idősebbeket és a kisgyermekeket viseli meg a szokatlanul magas hőmérséklet. Elkerülhetetlen, hogy a szükséges óvintézkedések - mint például a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása és a legmelegebb órák alatt a tűző nap kerülése - mellett a levegő hűtése a kánikulai forróságban megoldható legyen.

Számtalan praktika létezik a levegő hűtésére vagy legalább a forróság érzetének enyhítésére, de mindenki, aki próbálkozott már ezekkel, az tudja, hogy valódi, fokokban mérhető enyhüléshez ezek nem vezetnek. A házi praktikák nagy része szinte semmilyen kézzelfogható eredményt nem tud elérni.

Fontos, hogy az általunk kivitelezhető lehető legjobb szigetelést, nyílászárókat és árnyékolástechnikákat alkalmazzuk, hogy a forróság minél kevésbé hatolhasson be az otthonunkba, de a valódi megoldást a levegő hűtésében a megfelelően kiválasztott klímaberendezések fogják elhozni számunkra.
A klímaberendezések kiválasztása
Még a klímaberendezések is csak akkor fogják azt az eredményt nyújtani számunkra, amellyel valóban elégedettek leszünk, ha a megfelelő szempontok alapján választjuk ki a számunkra legjobb teljesítményt nyújtó klímát.

Nagyon fontos, hogy a klíma használatával el tudjuk érni azt a komfortfokozatot, amelyet célul kitűztünk, hiszen enélkül kárba vész minden anyagi erőfeszítésünk e téren. A másik fontos szempont az lesz, hogy a klímaberendezésünk a lehető leggazdaságosabban működjön. A gazdaságos működés alapja a megfelelő teljesítményű klíma kiválasztása lesz.

Gyakran ott követik el a hibát az emberek, hogy a teljesítmény tekintetében csak a hűteni kívánt helyiség alapterületét veszik alapul, más szempontokat azonban nem vesznek figyelembe. Mi befolyásolja még ezen az értéken felül a klímaberendezés teljesítményét? A helyiség magasságán túl hatással lesz a teljesítményre, például az is, hogy egybe van-e nyitva a hűteni kívánt helyiség az ingatlan más részeivel, hogy az épület fekvése milyen, hogy rendelkezik-e megfelelő szigeteléssel, továbbá az is, hogy milyen fajtájú nyílászárókkal rendelkezik.

Nagyon fontos, hogy a kiválasztott klíma passzoljon a már meglévő fűtési, illetve légtechnikai rendszerekhez is. Ritkán gondolnak erre, de érdemes aszerint is átgondolni választásunkat, hogy illeni fog-e az otthonunkba, hiszen már e tekintetben is nagy választék áll rendelkezésünkre.

El kell dönteni, hogy szeretnénk-e, hogy a megvásárolt klímaberendezés télen fűtse az ingatlanunkat, hiszen a gázkazánokhoz képest akár 10-15%-nyi megtakarítást is képes eredményezni számunkra. Ha az a fontos, hogy a klíma mozgatható legyen, akkor mobil klímában érdemes gondolkodni.


Miért a HűtésFűt.hu?

Kiváló, minőségi termékekkel és hosszú garanciával várjuk vásárlóinkat. Amennyiben igényled, számíthatsz szakértő tanácsainkra a választásnál, és a terméket be is szereljük. Neked már csak annyi marad hátra, hogy élvezd a hűs levegőt.