Kérdése van? Hívjon minket! +36307136665

Glamox fűtőpanelek

Glamox
"Ha mostohák a körülmények!"
A Glamox fűtőpanel az norvég Adax gyár legnagyobb múltú terméke, 25 éve bizonyít Norvégia leghidegebb részein is, ahol a fűtésmód megfelelő kiválasztása nemcsak kedv vagy szimpátia, hanem létkérdés is. Ha vérbeli skandináv műszaki termékre vágyik, mely hosszú időn keresztül garantálja otthonában a biztonságos fűtést, mindezt a lehető leghatékonyabb módon, akkor Önnek a Glamox termékcsalád az ideális megoldás.

Hova ajánljuk?
-Szigeteletlen és/vagy régi épületekbe
-Nagy alapterületű szobákba
-Jó állapotú vályogházakba
-Nagy belmagasságokra (3-4 m)
A norvég fűtőpanelek általános jellemzői
Összegyüjtöttük a Glamox fűtőpanelekre is igaz általános jellemzőket.

A norvég fűtőpanelek nem csak a nevükben norvégok, a skandináv ország háztartásainak nagy részében ilyen fűtési megoldásokat alkalmaznak. Teljesen önálló fűtésre tervezték őket, de kiegészítő fűtésként is remekül funkcionálnak. Bárhol alkalmazhatóak, ahol elektromos áram van. Ajánlott lakásokba, házakba, nyaralókba, üzlethelyiségekbe. A legtöbb típus fröccsenő víz ellen védett, így fürdőszobák és egyéb vizes helyiségek fűtésére is kiváló megoldás.

Az alábbi jellemzők az összes, a Nordart által forgalmazott elektromos fűtőpanel típusra érvényesek. 

A fűtés elve

A fűtőpanel belsejében nincs ventilátor, konvekciós elv alapján működik. Alul beáramlik a hideg levegő, áthalad a fűtőbetéten és melegítve távozik. Amint a hőmérséklet elérte a kívánt szintet, ki-be kapcsol, ezután a fűtési időszak kb. egyharmadában vesz fel áramot. A fűtőbetét egy kerámiaházban lévő speciális ötvözet, melynek hőmérséklete alacsony, nem izzik, ezért élettartama gyakorlatilag örökös.

Hangtalan működés
Mivel a panelekben nincsen semmilyen mozgó alkatrész, ezért működésük szinte hangtalan.

Nagyon pontos termosztátok
Minden norvég fűtőpanel processzor vezérelt termosztáttal van gyárilag szerelve, amik 0,5 fokos hőmérséklet különbségre reagálnak. Ezáltal a helyiség soha nem lesz sem alul sem túlfűtött, a panel pontosan a beállított hőfokot tartja, ezzel energiát spórolva.

Beüzemelés
A fűtőpanel felszerelése és beüzemelése nem igényel szakembert, bárki otthon könnyedén és gyorsan elvégezheti. 4 csavarral a tartókonzolt a falhoz kell erősíteni, ráakasztani a fűtőpanelt, a gyárilag szerelt dugvillát a hálózatra csatlakoztatni és a panel azonnal használatra kész.

Felhelyezés
A fűtőpaneleket függőleges falfelületre, a padlótól 10-20 cm-re kell elhelyezni. Magasabbra való felszerelésük hatékonyság vesztéssel jár! Lehetőleg nyílászáró alá, de ha ez nem megoldható, helyezheti a helyiség egyéb részeire is. Csak vízszintes, fekvő helyzetben működnek megfelelően, függőleges felhelyezésük TILOS!

5 év gyári cseregarancia
Minden norvég fűtőpanel valóban Norvégiában készül szakértő kezek által és minőségi anyagokból. Nincs bennük semmilyen mozgó vagy kopó alkatrész, nagyon hosszú élettartammal lehet számolni. Mindkét norvég gyártó 5 év teljes körű cseregaranciát vállal a termékeket. Ez azt jelenti, hogy ha a fűtőpanel meghibásodik a garanciális időn belül, Önnek akár 3 munkanap alatt az otthonába kerülhet az új panel, így biztonságban érezheti magát a legkeményebb téli hónapokban is.

Szükséges villamoshálózat
A fűtőpanelek üzemeltetéséhez egy fázisú, 230 V feszültségű hálózat is elegendő, nem szükséges három fázis kiépítése. Az egyes típusokhoz szükséges áramerősséget az adott fűtőpanel terkmékoldalán találja. Amennyiben több panelt tervez vásárolni, egyeztessen villanyszerelővel, mert szükséges lehet a hálózat fejlesztése is.

Fogyasztás
Az örök kérdés, amire minden ügyfelünk kíváncsi a vásárlás előtt, és amivel senkinek sincs problémája vásárlás után. Előre nagyon nehéz fogyasztási adatokat becsülni, mivel rengeteg tényező befolyásolja. Függ többek között a fűtendő épület fizikai tulajdonságaitól, a külső hőmérséklettől, felhasználói szokásoktól, stb. A rengeteg visszajelzés alapján általánosságban elmondható, hogy egy modern cirkó gázfűtéshez képest 0-20 %–al magasabb költséggel kell számolni, de ez is elsősorban a magyarországi jelenlegi energiaárak különbsége miatt van így.

Hatékony és egyedi kialakítás
A Glamox fűtőpanel esztétikai megjelenésében követi a skandinávok által közkedvelt visszafogott, jövőbe mutató, egyúttal örök divatú dizájnt, letisztult fehér áramvonalas formavilága egyedivé teszi bármilyen lakókörnyezetben. A kecses skandináv áramvonalas házkialakítás megakadályozza, hogy a kiadott hő a falra áramoljon, kizárólag a légtérbe juttatja a meleg levegőt. Ezért kifejezetten ajánljuk nagy belmagasságra és rosszabb épületfizikai körélmények közé.

Digitális, heti programozású termosztáttal
A panel jobb felső sarkában található digitális kijelzőn láthatjuk a beállított hőfokot, valamint a kijelző melletti gombok segítségével végezhetjük el a programozás beállításait. A programozás segítségével a fűtőpanel automatikusan változtatja a komfort- és takarékhőmérsékletet a beállított értékek alapján.

Fürdőszoba fűtésére is alkalmas
A Glamox TPVD típus használható fürdőszobákban és egyéb vizes helyiségekben is, IP24-es besorolásának köszönhetően fröccsenő víz és pára ellen védett. A készülék kinézete teljesen ugyanolyan, mint a sima TPA, szobai verzióké, csupán a készülék beljsejében található víz elleni extra védelem.