Kérdése van? Hívjon minket! +36307136665

Fűtés

Fűtés

Az elektromos fűtési rendszerek ma még kevésbé elterjedtek, amelynek oka abban keresendő, hogy az emberek nehezen mozdulnak el a hagyományos, elsősorban a gázt használó megoldásoktól. Pedig a világ halad, a technika s köztük a fűtési rendszerek is folyamatosan fejlődnek. Már a gázzal való fűtés is nagy változás a vegyestüzelésű kazánhoz, illetve a fával, szénnel történő fűtési megoldásokhoz képest.

Ha szeretsz egy lépéssel mások előtt járni, akkor érdemes megismerkedned az elektromos fűtéssel. Számos előnnyel rendelkezik, többek között egyszerű a telepítése, automatikus a működése, és nem szennyezi különféle égéstermékekkel a levegőt.

________________________________________
Az elektromos fűtés előnyei

Az elektromos fűtés számtalan előnyt kínál. Rendkívül könnyű beüzemelni, nincsenek járulékos, egyéb költségei, egy sima hálózati csatlakozó szükséges csak hozzá. A fűtést biztosító készülékek tisztítása a hagyományos fűtőtestekkel ellentétben kifejezetten egyszerű, és karbantartása nem igényel extra kiadásokat.

Ha fontos számodra a környezettudatosság és a bolygó védelme, akkor jó, ha tudod, hogy az elektromos fűtés környezetbarát megoldás, hiszen használata közben nem szennyezed a levegőt különféle égéstermékekkel. Sem korom, sem por nem képződik használata közben.

Az elektromos fűtéshez szükséges készülékek teljesen automatikusan működnek, és korántsem kerül használatuk olyan sokba, mint ahogy azt gondolni szokták.
A teljesítmény kiszámítása

Az, hogy milyen teljesítményű és hány darab panelre van szükséged, több tényezőtől függ. Ilyen tényezők a helyiség funkciója, mérete, a felfűteni kívánt légköbméter, továbbá a helyiség falazata, valamint az, hogy van-e és milyen vastag a meglévő szigetelés. Mindezek mellett meghatározó a födém, a padló, de még a nyílászárók száma, felülete és minősége is.

Az általános ajánlás az, hogy négyzetméterenként 100 wattal, légköbméterenként pedig 35 wattal számoljunk.
Ennél pontosabb képet kapunk, ha a fal anyaga alapján fogalmazzuk meg ajánlásainkat. Nagyjából ezekkel az értékekkel számolhatsz.
● 38 cm (kis méretű) téglafal : 69 W/m3
● 60 cm vályogfal: 49 W/m3
● B30 téglafal: 56 W/m3
● Porotherm (30 NF) fal: 29 W/m3
● Ytong (30 NF U=0,4) fal : 27 W/m3
A számításokon nagyot dob, ha van a falakon külső szigetelés! Rögtön ennyivel lesz jobb a helyzet:
● 38 cm (téglafal) 6 cm dryvit szigeteléssel: 31 W/m3
● B30 téglafal 6 cm dryvit: 27 W/m3
● Porotherm (30NF) fal 6 cm dryvit: 21 W/m3
● Ytong (30 NF U=0,4) fal 6 cm szigeteléssel : 20 W/m3


Nem szabad elfelejtened, hogy a többi, felsorolt tényezőt is bele kell venned a kalkulációdba ahhoz, hogy megfelelően működő elektromos fűtési rendszered lehessen. A helyiség funkcionalitásánál érdemes átgondolni, hogy például egy fürdőszoba esetén elvárás lehet, hogy gyorsan lehessen jó pár fokkal feljebb venni a hőmérsékletet, ezért itt például érdemes nagyobb teljesítménnyel számolni, mint a többi helyiség esetében.


Fűtőpanelek
Az ADAX fűtőpanelek kerámiamagos fűtőbetétjeiknek köszönhetően kevesebb áramot fogyasztanak versenytársaikhoz képest. Az elektronikus vezérlővel akár 15-20% további energia is megtakarítható.
A Beha fűtőpaneleket egyszerűség, modernitás és megbízhatóság jellemzi. Ezek a fűtőpanelek távolról is vezérelhetőek, hiszen egyenként minden panelhez van WIFI vevőegység is. Központi vezérlőt nem szükséges telepíteni hozzá, ezt a mobil applikáció teljes mértékben helyettesíti, ahol heti programok, illetve zónák beállítása is lehetséges. A kézi hőmérséklet-beállítás megjelenésében teljesen egyedi, csak a Beha fűtőpanelekre jellemző.
A Glamox paneljeit szigetelés nélküli és régi épületekbe is ajánljuk, képes kedvezőtlen körülmények között is tökéletes teljesítményt nyújtani.


A fűtőpaneleken túl
A fűtőpaneleken túl mennyezeti infrapanelek, törölközőszárító radiátorok, fűtőszőnyegek és padlófűtés is elérhetőek kínálatunkban.