Kérdése van? Hívjon minket! +36307136665

Elektra fűtőszőnyegek,fűtőkábelek

AZ ELEKTRA GYÁR
Az 1985-ben alapított, lengyelországi székhelyű ELEKTRA gyár jelenleg Közép-Európa legnagyobb padlófűtés- és fűtőkábel gyártója.
Lakossági és ipari területen is rengeteg megoldást kínál beltéri és kültéri burkolatok, csövek, ereszek fűtésére és fagymentesítésére.
A több mint 30 éves tapasztalat, az európai gyártás és a legszigorúbb szabványoknak is megfelelő termékek garantálják a felhasználók elégedettségét.

Fontos tudnivalók:
Telepítés előtt mindenképpen olvassa el a padlófűtéshez kapott részletes telepítési útmutatót!
A tekercsek 50 cm szélességben, különböző hosszúságokban kaphatóak. A tekercs egy műanyag hálóból és a rajta egy ideális távolságban felfűzött fűtőkábelből áll. A kábel nem vágható, a háló azonban igen, így könnyű a tekercs alakítása, a helyiség viszonyaihoz való igazítása.

FONTOS! A lefektetés iránya, fordulások, a kezdő- és végpont előre legyen megtervezve! Ne a telepítéskor próbálkozzunk, mert ez hosszadalmas és bonyolult munkához vezethet!

A tekercsek 4 méteres hidegvéggel rendelkeznek, ezt kell elvezetni a fali termosztáthoz. Minden, a Nordart által forgalmazott termosztát tartozéka egy padlóhőmérséklet érzékelő, amit külön kell levezetni a padlóburkolat alá, a faltól kb. 10 cm-re. 

Szükség van szakemberre?
A padlófűtés lefeketetéséhez nincs szükség szakemberre, bárki elvégezheti, nem bonyolult munka. A kötelező méréseket, és a termosztát bekötését bízza villanyszerelő szakemberre!


Elektra MD elektromso fűtőszőnyeg:Padlófűtés hidegburkolatok alá
Új építésnél, nagy felújításnál tökéletes megoldás a helyiségek fűtésére az Elektra elektromos padlófűtés. Gyorsan és könnyen telepíthető, és hideg burkolatok alatt önálló fűtésként is tökéletesen funkcionál, ha elegendő szabad padlófelület áll rendelkezésre. A kétféle válaszható teljesítmény garantálja, hogy mindenki megtalálja az épülethez és az igényeihez legjobban illeszkedő megoldást.
-160 W/m2 – Önálló fűtésként
-100 W/m2 – Elsősorban kiegészítő fűtésként, vagy nagyon jól szigetelt épületekbe akár önálló fűtésként is.


Elektra Woodtec:Padlófűtés melegburkolatok alá
Ha otthona melegburkolatú helyiségiben is szeretné az elektromos padlófűtés utánozhatatlan komfortját érezni, akkor az Elektra Woodtec a tökéletes választás.

Két teljesítményben rendelhető, így akár kiegészítő fűtésként, vagy a magasabb teljesítményű tekercsekkel önálló fűtésként is használható.
-70 W/m2 - csak kiegészítő fűtésként, komfortos padlót biztosít.
-140 W/m2 - önálló fűtéként, megfelelő méretű szabad padlófelület esetén nincs szükség egyéb fűtésre a helyiségben


Fontos tudnivalók:
A termosztáton állítsa be a max. 27 °C-os padlóhőmérsékletet, ennél magasabb érték a melegburkolat károsodásához vezethet!
Kerülje a hirtelen, nagy értékű hőmérsékletnövekedést! A hőmérsékletet mindig fokozatosan, lassan növelje, ellenkező esetben szintén sérülhet a burkolat!
A melegburkolat kiválasztásakor győzödjön meg róla, hogy az adott burkolat alá telepíthető elektromos padlófűtés. Ezt kis tájékoztató cimke jelzi, de a legbiztosabb, ha burkolat értékesítőjétől tájékozódik. Lehetőség szerint a burkolat ne haladja meg a 14 mm-es vastagságot.
Az Elektra WoodTec fűtőszőnyeg nem alkalmas ragasztott burkolatok fűtésére (pl, járólap, csempe)

Minden esetben szükség van padló érzékelővel ellátott szoba termosztátra!

TERMOSZTÁTOK menüpontban kiválasztható mely termosztátot szeretnénk!

Garancia
A gyártó 20 év szavatosságot vállal a fűtőszőnyegre. Ez a fűtőszőnyeg meghibásodása esetén érvényes, ha külső behatás miatt esett kár benne, akkor a garancia nem él. A garanciális ügyintézés magában foglalja a burkolatcsere költségét is. Ha külső behatás miatt sérült a fűtőszőnyeg, akkor javítókészlet alkalmazásával orvosolható a probléma.