Elektra Selftec Önszabályzó fűtőkábel

Elektra Selftec
Önszabályzó fűtőkábel
Bosszantó és anyagilag sem kellemes azt tapasztalni, hogy egy-egy kemény tél tönkreteheti a gondosan kialakított vízelvezetési rendszerünket, vagy ami még rosszabb, cső elfagyás következtében hosszú ideig észre sem vesszük, hogy otthonunk ázik.
Önszabályozó elektromos fűtőkábeleinkkel a fenti gondok megelőzhetők, vagyonunk védelmét biztosítani tudjuk.


Hova ajánljuk?
-Házunk következő, kültérre szerelt vízelvezetési rendszereinek a fagyvédelmére:
-A ház fűtetlen részein (pl. pincehelyiség) lévő csövek elfagyás elleni védelme
-Ereszcsatortnák védelme a lelógó jégcsapoktól
-Ereszcsatornában felgyülemlett hó elolvasztása céljából, mielőtt az a járdánkra zuhanna
-Kerti csapok elfagyás elleni védelme.


Önszabályzás
A kábelek használatához nincs szükség termosztátra, mivel önszábályzó módon működnek, tehát minél alacsonyabb a csővezeték hőmérséklete, annál nagyobb teljesítménnyel működnek, ezáltal nagyobb hőt adnak le.

Egy kerti cső esetében például amint a cső hőmérséklete fagypont közeli érték alá esne, a fűtőkábel elkezd melegedni. Minél hidegebb lesz a cső, annál melegebb lesz a kábel, így védve a csövet az elfagyástól.

A kábel a maximum teljesítményét 10 °C felületi hőmérsékletnél éri el, ami 16 W/m. Ha pedig nincs fagyveszély, a teljesítménye nagyon lecsökken, és közelít a 0 W/m értékhez.

Telepítés
Az ELEKTRA SelfTec rendszert úgy tervezték, hogy közvetlenül a védett részre, például csövekre, szelepekre vagy csatornákra legyen felhelyezve. A fűtőkábelt műanyag termékekre is telepítheti. Az egyéb fűtőkábelektől eltérően az ELEKTRA SelfTec önszabályozó kábel rugalmas marad még alacsony hőmérsékleten is.

Tovább

Tovább